Več udobja, maj stroškov ogrevanja

Talno gretje postaja najpogostejši način ogrevanja in vam nudi maksimalno udobje 365 dni na leto. Celotnemu stanovanjskemu kompleksu ne zagotavlja le udobno gretje pozimi, temveč tudi hlajenje poleti. In to počne z varčnim delovanjem brez dodatnih stroškov nabave.

 

Boljša razporeditev temperature 

Talno ogrevanje v primerjavi s klasičnim radiatorskim zagotavlja več udobja in večji prihranek energije. Prednosti talnega ogrevanja v primerjavi z radiatorji so predvsem v gospodarnejši rabi energije, boljši razporeditvi temperature in videzu prostora.  S talnim ogrevanjem lahko prostor segrejemo že z 30°C ogrevalno vodo, medtem ko mora biti v radiatorjih voda okoli 60°C. Prostori se na ta način lahko zelo kvalitetno, predvsem pa enakomerno ogrevajo, tako da vsekakor je to tehnologija ogrevanja, ki se bo v prihodnjih letih še bolj razvila in postala prav gotovo ena izmed najbolj priljubljenih, saj je zelo prijetno hoditi po toplih tleh sredi mrzlih zimskih dni.  S talnim gretjem kar 80 odstotkov toplote prihaja v prostor v obliki sevanja, zato se temperatura enakomerno porazdeli po prostoru. Na ta način prihranimo od 6 do 12 odstotkov pri porabi energije v primerjavi z radiatorskim gretjem. Nismo odvisni od kurilne sezone, ker je upravljanje ločeno za vsak prostor posebej. Vsak prostor lahko poljubno ogrevamo, če ogrevanja ne potrebujemo, ga preprosto izklopimo.

 

Prednosti talnega ogrevanja:

  • Gre za nizkotemperaturno ploskovno ogrevanje, temperatura tal ne presega 27°C.
  • Natančna regulacija temperature v vsakem prostoru.
  • V prostoru ni vidnih nobenih toplotnih virov, ki bi zasedali bivalno površino in nabirali prah.
  • Mokre površine v kopalnicah se hitro posušijo.
  • Ni prisiljenega kroženja zraka in prepihov, ker ni vročih virov toplote.
  • Manj izsuševanja zraka v primerjavi s centralnim ogrevanjem.
  • Idealno v povezavi s toplotni črpalkami.
  • Povečuje izkoristek toplotne črpalke (COP).
  • Možnost individualnega oblikovanja prostorov.

  

Kvalitetne plošče za talno gretje so pomemben del dobro zasnovanega sistema za talno gretje. Nudimo po meri izdelane sisteme vrhunskih proizvajalcev ROTEX in SYMPOR za prilagajanje vašim potrebam in gradbenim omejitvam. Več si lahko preberete na https://www.klima-as.com/2014-11-11-15-20-03/talno-gretje.html

V kolikor pa za vaš objekt potrebujete informativno ponudbo ali imate glede talnega gretja kakršnokoli vprašanje nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam svetovali pri izbiri.
 
Naročite se na naš e-poštni seznam in ostanite na tekočem z vsemi našimi super ponudbami in novicami.


 

 

 

Informacije

KLIMA AS d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 500 81 14
FAX: (01) 500 81 15
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.