Daikin Altherma Hybrid idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla
PRIMERNA ZA NOVOGRADNJE KOT ZA PRENOVE

Toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je nov Daikinov sistem ogrevanja objektov in gospodinjske tople vode, ki združuje tehnologijo toplotne črpalke zrak-voda ter tehnologijo plinskega kondenzacijskega kotla. V odvisnosti od zunanje temperature, cene električne energije in plina ter potrebe po toplotni energiji v zgradbi, sistem pametno izbira najbolj ekonomičen način delovanja: delovanje samo s toplotno črpalko, samo s plinskim kotlom ali hkratno delovanje obeh sistemov, t.i. hibridno delovanje.

Toplotno črpalko Daikin Altherma Hybrid lahko uporabimo kot edini vir ogrevanja za večje objekte, tudi ko ne moremo ali se ne odločimo za korenito obnovo objekta (zamenjvao oken, fasade), ker plinski kotel zagotavlja od 7 do 27kW moči. Notranja enota toplotne črpalke Daikin Altherma Hybrid skupaj s plinskim kotlom deluje tud brez zunanje enote. Pokvarjen ali zastarel obstoječ ogrevalni kotel lahko takoj zamenjate, zunanjo enoto pa montirate kasneje.

 

Ključne prenosti:

 • Nizki stroški centralnega ogrevanja ter gospodinjske tople vode
 • Temperatura vode za ogrevanje do 80°C, temperatura sanitarne vode do 65°C, brez električnih grelcev
 • Plinski kotel je hkrati med najbolj učinkovitimi plinskimi pretočnimi grelniki vode na trgu. Na voljo tudi v kombinaciji z zalogovniki sanitarne vode 300l ali 500l - ki hkrati omogočajo povezavo z sprejemniki sončne energije
 • Prednost hibridnega delovanja - možnost vgradnje toplotne črpalke na vsak radiatorski sistem
 • Delovanje v najbolj optimalnem načinu
 • Hitra in preprosta menjava obstoječega plinskega kotla
 • Okolju prijazna tehnologija
 • Primerna tako za novogradnje kot za prenove.

 

 

Z majhnim vložkom v hibridno toplotno črpalko do velikih prihrankov

Prednost ekonomične investicije 

Dolgoročno ekonomična investicija v ogrevanje plinificiranega objekta je želja vsakega investitorja. Fleksibilnosti in kontrole stroškov delovanja sistema ogrevanja ne omogoča vsak sistem na trgu. Daikin Altherma uporabniku ponuja fleksibilen in ekonomičen sistem kjer sami izbirate ekonomičnost delovanja glede na ceno energentov in energetske izkoristke. Uporablja se za sisteme talnega, konvektorskega in radiatorskega ogrevanja ter pripravo tople sanitarne vode. 

Predvsem v primeru prenove, Daikin Altherma Hybrid ponuja možnost priklopa na obstoječ sistem, kar še dodatno zmanjša investicijske stroške. Lahko se zamenja samo ogrevalni kotel in uporabi vsa obstoječa ogrevalna telesa (radiatorski razvod in radiatorje do 80°C). Poleg tega pa je prostor potreben za namestitev enak prostoru, ki ga zavzema običajen plinski kotel, kar pomeni, da ni nobenih potreb po dodatnih posegih v prostor ali izgub prostora. 

 

Zagotavljanje zadostne količine toplote

Možnost pokrivanja toplotnih izgub objekta do 27kW pomeni, da so prihranki, ki jih omogoča toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid dostopni tudi lastnikom objektov, ki zaradi večjih izgub ne bi bili primerni za ogrevanje izključno s toplotno črpalko. Notranjo enoto toplotne črpalke skupaj s plinskim kotlom je možno namestiti brez povezave na zunanjo enoto, kar omogoča, da takoj zamenjamo okvarjen ali zastarel obstoječ ogrevalni kotel. Zunanjo enoto toplotne črpalke lahko montiramo kasneje, ob ustreznih vremenskih pogojih.

 

Enostavna in hitra namestitev 

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je sestavljena iz treh glavnih komponent:

 • zunanja enota toplotne črpalke
 • notranja enota toplotne črpalke 
 • modul plinskega kondenzacijskega kotla

Notranja enota toplotne črpalke in modul plinskega kotla sta dostavljena ločeno, kar omogoča lažje rokovanje in enostavnejše nameščanje. Notranjo enoto se zlahka namesti na steno s standardno nosilno ploščo. Hitre povezave med modulom plinskega kotla in notranjo enoto toplotne črpalke pa omogočajo kompaktnost celotnega sestava. Podobno kot pri stenskih plinskih kotlih so vse povezave na dnu enote dostopne s sprednje strani kar omogoča enostavno servisiranje enote. 

 

 

 

Nizki obratovalni stroški za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode

Ogrevanje prostorov 

Delovanje toplotne črpalke: toplotna črpalka integrirana v Daikin Altherma Hybrid za optimizirano obratovanje uporablja tehnologijo najboljše toplotne črpalke na evropskem trgu, kar omogoča doseganje vrednosti COP 5,04.

Hibridno delovanje 

V primeru, da se pojavi večja toplotna obremenitev, ali za doseganje najboljše učinkovitosti pri danih pogojih, lahko plinski kondenzacijski kotel in toplotna črpalka obratujeta sočasno, kar zagotavlja največjo ekonomičnost. Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla nam omogoča 45% boljšo učinkovitost pri ogrevanju prostorov, kot jo nudijo najboljši plinski kotli. 

Delovanje plinskega kotla

Pri nižjih zunanjih temperaturah toplotne črpalke zrak-voda težje dosežejo visoko temperaturo izhodne vode oziroma se jim učinkovitost zmanjša, zato je bolj smiselno, da se za pokrivanje toplotnih potreb objekta uporabi plinski kondenzacijski kotel, če je objekt plinificiran. 

Topla sanitarna voda 

Sanitarna voda se pripravlja s plinskim kotlom. Hladna voda iz omrežja se vodi neposredno v poseben dvojni prenosnik toplote, ki omogoča optimalen in neprekinjen kondenzacijski učinek dimnih plinov, tudi med pripravo sanitarne vode. Zahvaljujoč temu učinku je priprava sanitarne vode tudi do 30% bolj učinkovita v primerjavi s klasičnimi plinskimi kondenzacijskimi kotli. Hibridno delovanje pa omogoča hkratno ogrevanje prostorov s toplotno črpalko in ogrevanje sanitarne vode s plinskim kotlom, kar zagotavlja popolno udobje. 

 

Katalog, podroben opis in tehnični podatki

Naročite se na naš e-poštni seznam in ostanite na tekočem z vsemi našimi super ponudbami in novicami.


 

 

 

Informacije

KLIMA AS d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 500 81 14
FAX: (01) 500 81 15
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.