Daikin Altherma visoko temperaturni sistem
Gretje in proizvodnja gospodinjske tople vode·
ZA PRENOVE

Ključne prednosti:

 • Na voljo z zmogljivostmi 11kW, 14kW in 16kW (ob zahtevani večji zmogljivosti lahko tudi do 40kW)
 • V eno-ali tro-fazni izvedbi
 • Temperatura izhodne vode do 80°C brez uporabe dodatnega električnega grelca
 • Deluje v temperaturnem razponu zunanje temperature do -25°C
 • Mogoča povezava s sončnimi zbiralniki, kot podpora ogrevanju ali pripravi tople sanitarne vode
 • Možnost bivalne povezave dveh sistemov ogrevanja
 • Invertersko krmiljen vijačni kompresor
 • Na voljo rezervoarji za gospodinjsko toplo vodo s prostornino 200l, 260l do 500l
 • Občutno zmanjšane emisije CO2 v primerjavi z ogrevalnimi sistemi izključno na osnovi električne energije ali fosilnih goriv
 • Zadostuje evropskim naravovarstvenim kriterijem, kar potrjuje tudi evropski znak za okolje - Eco-label
 • Preprosta montaža na že obstoječo inštalacijo in preprosto upravljanje naprave.

 

           

 

 

Kako deluje?

Zunanja enota toplotne črpalke zrak-voda ujame toploto iz zunanjega okolja in jo prek razvoda inštalacije prenese na notranjo enoto ter ji pri tem poviša temperaturo. Daikin Altherma omogoča dvig temperature ogrevalne vode za radiatorsko ogrevanje in gospodinjske vode do 80°C. Glede na dejstvo, da sistem vsebuje 2 toplotni črpalki (eno v zunanji enoti, drugo v notranji enoti), lahko poskrbi optimalno udobje tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah, brez uporabe dodatnega električnega grelca. 

 

Zaskrbljeni ste zaradi stroškov?

Zavedamo se, da je za stroške ogrevanja namenjen velik del družinskega proračuna. Večina današnjih ogrevalnih sistemov kot vir energije namreč uporablja fosilna goriva, kot sta kurilno olje ali plin. Ti viri niso obnovljivi, njihove zaloge se manjšajo, kar jim stalno povišuje ceno. Z visokotemperaturnim sistemom Daikin Altherma se takšnim skrbem lahko izognete. Toplotne črpalke uporabljajo obnovljiv vir energije, ki obenem omogoča zmanjšano porabo električne energije. S toplotno črpalko Daikin dosežete, da kar 60% potrošene energije za ogrevanje vašega doma pride iz zunanjega zraka: energijski vir je torej brezplačen in obnovljiv! Sistem toplotne črpalke za svoje delovanje zahteva le vnos električne energije a tudi poraba tega vira je zmanjšana na najmanjši možni nivo, veliko nižji kot na primer pri električnih napravah za ogrevanje prostora. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radi bi obdržali obstoječe radiatorje?

To ni več težava. Zamenjati morate le generator toplote. Pri Daikin Altherma HT vam radiatorjev ali cevi ni več treba menjati. Stroški menjave ogrevalnega sistema se na ta način znižajo v največji možni meri. Poleg tega vam ni treba skrbeti zaradi nadležnih gradbenih posegov v hiši, saj je vse delo opravljeno v kurilnici.

 

 

Izogniti se želite dodatnim gradbenim posegom ali izkopom?

Daikin Altherma zajema toploto iz zraka, kar pomeni, da izkopi ali drugi gradbeni posegi niso potrebni. Zunanjo enoto zelo enostavno namestite na zunanjost katerekoli stavbe ali stanovanja. Notranjo enoto inštalirate na razdalji največ 50 metrov od zunanje enote. Ker ni ognja ali dimov, vam prav tako ni treba skrbeti glede dimnika ali prezračevanja prostora, v katerem je inštalirana enota Daikin Altherma. Inštalacija sistema je še dodatno poenostavljena, saj so vsi sestavni deli  že montirani. 

         

 

Radi bi ogrevali tudi sanitarno vodo?

Daikin Altherma vam skozi vse leto zagotavlja tudi ugodje tople sanitarne vode za vaše gospodinjstvo. Bodisi v kuhinji ali v kopalnici - cela družina občuti prednosti. Voda v bojlerju se segreva s toplotno energijo iz zunanjega zraka, zahvaljujoč izmenjevalniku toplote, ki je priključen na toplotno črpalko. Dobra novica za vas: dodatni električni grelec ni potreben. Odvisno od dnevne porabe tople vode lahko izbirate med bojlerji Daikin Altherma štirih različnih velikosti - 200l, 260l, 300l in 500l.

 

Želite priključiti tudi sončne zbiralnike?

Visokotemperaturni ogrevalni sistem Daikin Altherma lahko po zbiri izkorišča sončno energijo za ogrevanje vode. Sonce zagotavlja polovico vse energije za ogrevanje sanitarne vode do želene temperature, če upoštevamo celoletno povprečje. Visoko zmogljivi kolektorji prenesejo celotno kratkovalovno sončno sevanje v toploto. 

                    

  

 

Preprosto upravljanje

 • Enostavno in praktično nadzorovanje notranje temperature, ki omogoča popolno udobje in energetsko učinkovitost
 • Brezžičen sobni termostat
 • Način za gretje in hlajenje z možnostjo onemogočanja načina za hlajenje, če ni zahtevan
 • Funkcija udobnega delovanja aktivira programirane ravni temperature za hiše, ki so zasedene čez dan. Privzete nastavljene točke so 21° C pri gretju in 24° C pri hlajenju in jih lahko spremeni uporabnik
 • Funkcija zmanjšanega delovanja aktivira programirane ravni temperature za obdobja, ko je hiša neobljudena ali ponoči. Privzete nastavljene točke so 17° C pri gretju in 28° C pri hlajenju in jih lahko spremeni uporabnik
 • Programiran način delovanja: Uporablja časovnik za programiranje nastavitvenih točk gretja in hlajenja čez dan. Na dan je mogoče programirati 12 nastavitvenih točk. Izbrane nastavitvene točke bodo samodejno aktivirane ob programiranem času
 • Funkcija izklopa: izklopi sistem, vendar pa integrirana zaščita pred zmrzaljo ostane aktivirana (privzeta nastavitev 4° C).
 • Omejitev nastavitvenih točk nastavi zgornje in spodnje omejitve nastavitvenih točk, znotraj katerih lahko uporabnik programira želene ravni udobja in jih lahko spremeni samo monter
 • Način delovanja za dopust: namenjeno za nastavljanje zmanjšanih in energetsko učinkovitih nastavitvenih točk, če hiša dlje časa ni v uporabi Privzete nastavitvene točke so 14° C za gretje in 30° C za hlajenje.
 • Število sprememb nastavitvenih točk: 12/dan
 • Funkcija zaklepanja tipk: možnost zaklepa tipk sobnega termostata

 

 

Katalog, podroben opis in tehnični podatki

 

OBVESTILO

Za Vas imamo dobre novice! 

Daikin sklad že tretje leto nudi kupcem ob nakupu toplotne črpalke Daikin Altherma 1000 EUR Daikin spodbudo. 
Tokrat vas obveščamo; Daikin sklad je spodbudo povečal na 1600 EUR brez DDV!

Ugodnost velja od 06.11.2017 do 30.03.2018

Če se odločate za nakup toplotne črpalke je sedaj pravi čas. 

Daikin sklad akcija velja do preklica akcije. 

Ekološko naravnan pristop je ključni element Daikin filozofije, zato je podjetje Daikin ustanovilo Daikin Sklad, v katerem so sredstva namenjena spodbuditi slovenskega potrošnika, da se lažje odloči za zamenjavo starega ogrevalnega sistema v stanovanjski hiši in tako skupaj z nami doprinese k naši viziji ohranjanja in varovanja okolja.

KAJ JE DAIKIN SKLAD?

Daikin Altherma je blagovna znamka družbe DAIKIN, ki označuje serijo inovativnih, uporabniku in okolju prijaznih ogrevalnih sistemov s toplotno črpalko zrak-voda, ki ne proizvajajo direktnih CO2 emisij in s tem zajetno prispevajo k zaščiti in izboljšanju naravnega okolja.
Ekološko naravnan pristop je ključni element DAIKIN filozofije, zato smo se odločili ustanoviti DAIKIN SKLAD namenjen spodbuditi slovenskega potrošnika, da se lažje odloči za zamenjavo starega ogrevalnega sistema v stanovanjski hiši in tako skupaj z nami doprinese k naši viziji ohranjanja in varovanja okolja.

KAKO DOBIM SPODBUDO IZ DAIKIN SKLADA?

Ob nakupu in vgradnji visokotemperaturnega sistema s toplotno črpalko zrak-voda Daikin Altherma, namenjenega prenovi obstoječega ogrevalnega sistema v stanovanjski hiši, fizična oseba kot končni uporabnik sistema prejme DAIKIN spodbudo v vrednosti 1600 EUR brez DDV. Prodajalec lahko spodbudo prizna le ob izpolnitvi sledečih pogojev:

 • visokotemperaturna Daikin Altherma se vgradi v stanovanjski prostor
 • nakup opravi fizična oseba prek pooblaščenega prodajalca
 • kupec izvede plačilo na osnovi izstavljenega računa
 • kupec podpiše potrdilo o priznanju spodbude DAIKIN sklada
 • kupec distributerju prek prodajalca zagotovi sliko/e vgrajenega sistema in potrdilo o priznanju spodbude
 • kupec poseduje pisno zagotovilo distributerja, da je črpanje sredstev iz DAIKIN SKLADA še mogoče

 

OPOZORILO! Spodbude DAIKIN SKLAD-a so na razpolago fizičnim osebam do dokončne porabe sredstev predvidenih in vrednostno omejenih s strani proizvajalca.

 

 

Naročite se na naš e-poštni seznam in ostanite na tekočem z vsemi našimi super ponudbami in novicami.


 

 

 

Informacije

KLIMA AS d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 500 81 14
FAX: (01) 500 81 15
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.