TOSHIBA - SERIJA 4

 

 

Kdor danes govori o regenerativnih energijah, ga misel ne more več peljati mimo toplotnih črpalk. Še posebej pa ne mimo toplotnih črpalk zrak-voda, ki so se zaradi svojih številnih prednosti medtem že razvile v pravo alternativo na področju ogrevalnih naprav. Na tržišču imamo novo toplotno črpalko Estia serije 4, znamke Toshiba, ki dosega senzacionalne vrednosti učinkovitosti v višini 4,88! Pravi vrhunec!

Estia toplotna črpalka zrak-voda, koncipirana na razdelilnem t.i. split sistemu, je že desetletja vodilna v "know-how" zaradi Toshibine pionirske iznajdbe inverterske tehnologije in s tem dosega v kombinaciji z dovršeno tehnologijo kompresorja vrhunske vrednosti učinkovitosti in zanesljivosti. 

Zunanje naprave serije "Super Digital Inverter", ki so že od nekdaj v uporabi, reflektirajo odličen inženiring. Med drugim jih uporabljamo neštetokrat v obrtništvu po vsej Evropi za hlajenje mobilnih radijskih postaj, kjer naprave delujejo neprekinjeno skozi celo leto.

Toshiba ni uspela samo v izboljšavi vrednosti učinkovitosti. Spada tudi v novo klasifikacijo, še bolj ekonomičen in s tem velikokrat olajšuje pridobitev finančnih sredstev. Inteligentna mehanizacija, ki nudi optimalno zaščito proti zaledenitvi zunanjih naprav, kot tudi 2-conska regulacija temperature, sta seveda standardni tudi v modelih serije 4. 

 

Toplotna črpalka ZRAK - VODA

Estia realizira v enem samem sistemu poleg ogrevanja prostorov in vode, tudi opcijo hlajenja bivalnih prostorov. Sistem v deljeni izvedbi je sestavljen iz zunanje in notranje enote, kar poenostavi vgradnjo, saj lahko kompaktno in diskretno zunanjo enoto postavimo praktično kjerkoli.

V notranji HYDRO enoti se voda ogreje do 55°C, v njej pa so poleg izmenjevalca toplote še obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, upravljalnik in električni grelnik za dogrevanje. Upravljalnik s tedenskim programiranjem upravlja vse funkcije toplotne črpalke. Z uporabo dodatnega modula omogoča tudi krmiljenje že obstoječega ogrevalnega sistema. 

Sistem je najprimernejši za novogradnje z nizkotemperaturnimi sistemi ogrevanja, izredno dobro pa se prilagaja tudi pri adaptacijah, saj ne potrebuje posebnega prostora za vgradnjo, krmilna elektronika pa omogoča regulacijo dveh ogrevnih krogov (npr. talno gretje in radiatorji).

Napredna inverter tehnologija omogoča usklajeno delovanje krmiljenja, tako da dvojni rotacijski kompresor zmeraj deluje optimalno in hkrati varčno. Porabi se toliko energije, kot se je v resnici potrebuje.

 

Sistemske komponente

1. ZUNANJA ENOTA 

Zunanja enota pridobiva toploto iz okolja in jo preko medijskega krogotoka prenese do notranje enote (Hydrobox). Toshiba uporablja za zunanje enote naprave, ki so se posebej izkazale v zelo tihem delovanju. Vzrok za to je kompresor dvojno rotirajočih batov, ki ustvarjajo izredno moč brez vibracij. IPDU invertersko krmiljenje omogoča izredno visoko energetsko učinkovitost. 

2. NOTRANJA ENOTA - HYDROBOX

V notranji enoti se pridobljena energija preko ploščnega izmenjevalnika prenese na vodo, ki se nahaja na sistemu. Na ta način se lahko voda segreje do 55°C.

3. KOTEL ZA SANITARNO TOPLO VODO - BOJLER

Kotel za toplo vodo je izdelan iz trpežnega nerjavečega legiranega jekla, odpornega proti koroziji, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Izolacija iz poliuretana učinkovito zmanjšuje izgubo toplote. V kotlu je vgrajen dodatni električni grelec z 2,7 kW, ki služi za dezinfekcijo. Ima vgrajeno temperaturno tipalo za regulacijo temperature in zaščito proti pregrevanju vode. Priložena je tudi varnostna garnitura.

4. DALJINSKO UPRAVLJANJE

Hydrobox ima integriran daljinski upravljalnik, ki upravlja vse funkcije. Pri izbiri je na voljo tudi eksterni prostorski daljinski upravljalnik, ki ima poleg zgoraj navedenih funkcij še dodatno vgrajen temperaturni senzor. S tem nam je omogočeno še natančnejše merjenje temperature v prostoru, ki je opremljen z toplotnimi telesi.

 • nastavitev načina delovanja: ogrevanje, sanitarna voda, hlajenje
 • 2 coni & krmiljenje priprave sanitarne vode
 • znižanje temperature ponoči
 • protizmrzovalna zaščita / funkcija v času dopusta
 • pospešena priprava sanitarne vode 
 • antibakterijsko delovanje proti legioneli
 • tedensko programiranje delovanj
 • programiranje osnovnih nastavitev kot npr. ogrevalna krivulja, nastavitev za dodatno električno ogrevanje itn.

 

 

 

 

TOSHIBA - HI POWER

 

 

Nekateri uporabniki enostavno potrebujejo "VEČ" vsega, zato je TOSHIBA svoj portfelj toplotnih črpalk zrak-voda še dodatno razširila z novim HI-POWER modelom.

Vse tehnične lastnosti ESTIA serije kot vedno odgovarjajo visokim tehničnim standardom z dodano možnostjo ekstremnejših temperaturnih mej in izhodnih temperatur.
ESTIA HI POWER je tako odlična rešitev za hladnejša območja ali uporabo v objektih kjer so zaželene izhodne temperature do 60°C.

 • Vrhunska učinkovitost
 • Inverterska tehnologija
 • COP do 4.88
 • Polna nazivna zmogljivost do – 15 °C
 • 2-conski nadzor temperature
 • Izhodna temperatura do 60°C
 • Izredno tihe zunanje enote
 • Vodna črpalka razreda A
 • Brez možnosti zamrznitve
 • Področje delovanja do temperature minus 25°C

OBČUTITE UDOBJE - celo pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.
ESTIA HI POWER deluje popolno do zunanje temperature minus 25°C. Posebna napeljava ščiti spodnje lamele pred zamrznitvijo. Tako lamele ne bodo zamrznile!

HI POWER - VEČ MOČI ZA ŠE VEČ VARNOSTI
Zahvaljujoč novemu razvoju lahko sistem HI POWER tudi pri zunanji temperaturi -15°C deluje s polno nazivno zmogljivostjo.
Nova tehnologija omogoča izboljšanje moči do 44 oziroma 32% v primerjavi s standardno serijo pri zunanji temperaturi minus 15°C.

Kaj to pomeni za vas?
Več varnosti in zanesljivi sistem - tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.

SANACIJA - odlična možnost za ESTIA HI POWER
Kot potrjuje vedno več zadovoljnih uporabnikov, je inštalacija toplotne črpalke zrak-voda izvrstna rešitev za že obstoječe objekte in popoln partner pri sanaciji.
Inštalacija je zelo preprosta in povezana z malo stroški, saj lahko s serijo HI POWER uporabite že obstoječe radiatorje in kljub temu dosežete izhodno temperaturo 60°C in tako sistem ogrevanja dodobra izkoristite.

 

Zunanja enota toplotne črpalke

 

Več o napravi/tehnični podatki - letak 2017

Naročite se na naš e-poštni seznam in ostanite na tekočem z vsemi našimi super ponudbami in novicami.


 

 

 

Informacije

KLIMA AS d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 500 81 14
FAX: (01) 500 81 15
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.